Рекордний пакет військової допомоги: Іспанія передасть Україні Leopard та Patriot

10:44, 27.05.2024
Рекордний пакет військової допомоги: Іспанія передасть Україні  Leopard та Patriot

Іспанія передасть Україні рекордний пакет військової допомоги: 19 Leopard 2A4 та ракети Patriot.

Новий пакет військової допомоги, вартість якого становитиме 1,129 мільярда євро, Іспанія має намір виділити Україні. Про нього оголосять сьогодні під час візиту президента України Володимира Зеленського до Іспанії.

 

Як інформує УМ, про це пише El Pais.

 

Джерела видання зазначають, що йдеться про безпрецедентну цифру іспанської військової допомоги Україні або будь-якій іншій країні.

 

На відміну від минулих років, більшу частину матеріалів буде взято не з арсеналів збройних сил, а буде вироблено спеціально іспанською промисловістю.

 

Новий пакет допомоги включатиме постачання другої партії зенітних ракет Patriot, які будуть додані до півдюжини, вже поставлених у квітні. Загалом Міністерство оборони Іспанії надасть Києву дюжину цих зенітних ракет, здатних перехоплювати крилаті ракети, за допомогою яких Росія знищує нервові центри та інфраструктуру України.

 

Крім того, на додаток до десяти бойових танків Leopard 2A4, поставлених минулого року, буде поставлено 19 старих бойових танків Leopard 2A4.

 

Очікується, що Україна отримає вміст пакета допомоги до 30 червня.

 

Нагадаємо, раніше міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес анонсувала новий пакет військової допомоги для України. Вона зазначила, що наприкінці червня Іспанія передасть Україні партію танків Leopard та боєприпаси.

 

Як повідомляла УМ, Естонія - передала Україні патрульні катери, Іспанія - надасть ракети до ЗРК Patriot.