Акція на підтримку полонених «азовців» у Києві: «Ти живеш, вони – виживають», фото

21:46, 26.05.2024
Акція на підтримку полонених «азовців» у Києві: «Ти живеш, вони – виживають», фото

Учасники акції стояли з плакатами, а водії долучилися з закликом звільнити військовополонених бійців "Азову". (Фото: Валентини Поліщук/24 канал)

Чергова акція на підтримку полонених бійців "Азову відбулася в неділю у Києві. Головна мета таких демонстрацій – нагадати українцям про те, що захисники Маріуполя вже третю весну перебувають у російському полоні.

 

Як інформує УМ, про це 26 травня повідомив 24 Канал.

 

Традиційна мирна акція почалася на Дніпровській набережній. На демонстрацію з різними плакатами в руках вийшло чимало українців.

 

Бійці "Азову" вже 2 роки перебувають в російському полоні. Щотижня, кожної неділі рідні та близькі полонених азовців виходять на мирні демонстрації FreeAzovstalDefenders, щоб нагадати, що захисники Маріуполя перебувають у ворожому полоні.

 

 

Учасники акції стояли з плакатами у руках. До демонстрації долучилися також і водії, які також виступали із закликом звільнити військовополонених бійців "Азову".

 

Кожного разу організатори закликають українців долучатися до таких акцій. Українські захисники боронили Маріуполь 86 днів, з яких 82 – у повному оточенні. Понад 2 роки більше ніж 900 азовців перебувають у російському полоні, в нелюдських умовах. Українські захисники давали відсіч противнику, сили якого значно переважали, а нині – переживають пекло полону. Саме тому важливо нагадувати про подвиги Героїв – оборонців Маріуполя.

 

 

Окупанти з особливою жорстокістю ставляться до полонених азовців. Як розповідав Денис "Редіс" Прокопенко, оборонців Маріуполя постійно катують струмом і водою, морять голодом і спрагою, а також завдають різних тілесних ушкоджень.

 

«Наразі Росія порушила кожну з норм Женевських конвенцій. До військовополонених азовців застосовують всі можливі види тортур»,– наголосив "Редіс".

 

Прокопенко додав, що типовий вигляд українського військовополоненого, який повернувся з полону, – це щонайменше на третину від власної ваги схудлий військовий з хронічними захворюваннями, травмами та пораненнями, що неправильно загоїлися.

 

 

Як повідомляла УМ, у Києві відбулася 14-та акція на підтримку полонених та зниклих безвісти.