Крим залишили кілька російських кораблів після знищення «Циклону»

15:30, 25.05.2024
Крим залишили кілька російських кораблів після знищення «Циклону»

Ракетний корабель «Циклон» пішов на дно. (Фото з відкритих джерел)

Кілька російських кораблів залишили узбережжя тимчасово окупованого Криму після того, як Сили оборони України знищили ракетний корабель «Циклон».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону в суботу.

 

За його словами, російські ракетоносії залишаються в пунктах базування, а ситуація у Чорному морі наразі стабільна, без наявності російських ракетоносіїв.

 

Пан Плетенчук також зазначив, що російський торговий флот активно порушує міжнародні правила, заходячи в порти, окуповані росією, такі як Маріуполь і Бердянськ, з вимкненою системою ідентифікації. Вони вивозять звідти награбоване та перевалюють його у своїх портах на Азові та в Чорному морі, намагаючись перепродати на експорт підроблені товари.

 

Ворог контролює акваторію за рахунок авіації, оскільки кораблі та катери знаходяться у пунктах базування. Окупація узбережжя Азовського моря дозволяє їм продовжувати свої незаконні дії.

 

Водночас ВМС ЗС України повідомляють, що станом на ранок 25.05.2024 р. в Чорному морі перебуває 1 ворожий корабель; в Азовському морі  ворожі кораблі відсутні.

 

«За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили:

до Азовського моря – 6 суден, з них 1 рухалось з протоки Босфор;

до Чорного моря – 8 суден, з них 2 продовжили рух у напрямку протоки Босфор», - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Чорноморський флот рф у окупованому Криму втратив останнього носія крилатих ракет – корабель «Циклон», який було вражено ударом ВМС ЗСУ.