Штат Генштабу ЗСУ скоротять на 60% і направлять в бойові частини

17:05, 24.05.2024
Штат Генштабу ЗСУ скоротять на 60% і направлять в бойові частини

Під час пятничного брифінгу бригадний генерал Євгеній Острянський "порадував" Генштабівських офіцерів. (Фото: Фейсбук Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Під час реформування Генерального штабу ЗСУ планується зменшити його штатну чисельність на 60%, декого направлять у бойові військові частини.

 

Як інформує УМ, про це 24 травня заявив начальник Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Євгеній Острянський під час брифінгу. оприлюдненому Генштабом у Фейсбуці.

 

"У лютому-березні цього року, в Генеральному штабі проведено функціональне обстеження, за результатами якого прийнято рішення щодо оптимізації штатної чисельності деяких структурних підрозділів та органів військового управління.

 

 Цей процес включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже існуючих. Зазначені заходи дозволять усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60 відсотків", - сказав, зокрема, бригадний генерал.

 

За його словами за рахунок вивільненого особового складу планується доукомплектувати органи управління оперативного та тактичного рівнів, а також бойові військові частини.

 

"Це, в свою чергу, дасть змогу здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій", - пояснив Острянський.

 

Він пояснив, що в Міноборони розуміють, що в умовах війни в першу чергу повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ.

 

Також начальник Головного управління оборонного планування Генштабу додав, що тривають заходи з удосконалення структури Збройних сил, серед яких і формування командування Сил безпілотних систем.

 

Як повідомляла УМ, абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК з 18 травня – наголосили в Генштабі ЗСУ.