Перший заступник директора НАБУ Углава усунутий від виконання повноважень

14:42, 24.05.2024
Перший заступник директора НАБУ Углава усунутий від виконання повноважень

Гізо Углава (ліворуч) та Сергій Кривонос. (Фото НАБУ)

Перший заступник директора НАБУ Гізо Углава усунутий від виконання посадових обов’язків та керівництва, зідно з наказом директора бюро Сергія Кривоноса.

 

Причини: ймовірний витік інформації під час досудового розслідування та можливий конфлікт інтересів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НАБУ в п’ятницю.

 

«Для забезпечення обʼєктивногодосудовогорозслідування, розпочатого за фактом ймовірного витоку інформації, наказом директора НАБУ за відповідною заявою про можливий конфлікт інтересів усунуто першого заступника директора НАБУ від виконання посадових обов’язків та керівництва, закріпленими у внутрішніх документах напрямами та підрозділами», - йдеться у повідомленні.

 

У НАБУ обіцяють інформувати громадськість про перебіг та результати досудового розслідування.

 

І наголошують: «Керівництво та колектив Бюро максимально зацікавлені в проведенні повного, всебічного та неупередженого розслідування за цим фактом».

 

Зауважимо, що у середу 22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та представники поліції проводили обшуки вдома у представника НАБУ в рамках розслідування про витік інформації в резонансній кримінальній справі щодо "великого будівництва".

 

За неофіійними даними, підставою для обшуків стало розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по "великому будівництву".

 

Пізніше Національне антикорупційне бюро заявило, що має достатньо ресурсів, щоб самим розслідувати цю справу. Політики, правозахисники та громадські активісти по різному оцінили «розбірки» в НАБУ.

 

Як повідомляла "УМ", детективи НАБУ та прокурори САП повідомили колишньому заступнику керівника Офісу президента України Андрію Сирнову про підозру в незаконному збагаченні.