Справи Майдану: «беркутівці» з Севастополя підозрюються у держзраді, фото

11:58, 23.05.2024
Справи Майдану: «беркутівці» з Севастополя підозрюються у держзраді, фото

Екскомандиру взводу та трьом співробітникам севастопольського «Беркуту» повідомлено про підозру у державній зраді (Фото: Телеграм Офіс Генерального прокурора)

Про підозру в держзраді та заволодінні вогнепальною зброєю через зловживання службовим становищем повідомили екс-командиру автотранспортного взводу «Беркута» в Севастополі та ще трьом співробітникам цього спецпідрозділу.

 

Як інформує УМ, про це 23 травня повідомив Офіс генерального прокурора у Телеграм.

 

Слідство встановило, що протягом січня і лютого 2014 року фігуранти активно перешкоджали мирним акціям протесту в Києві. Коли вони повернулися в Севастополь, протиправно заволоділи кількома десятками одиниць автоматичної вогнепальної зброї, що зберігалась за місцем дислокації спецпідрозділу.

 

Далі, за даними Офісу генпрокурора, підозрювані змовилися з представниками рф та іншими, хто допомагав росії в підривній діяльності проти України, і з 27 лютого до 20 березня 2014 року використовували зброю, блокуючи автошляхи між Кримом і Херсонською областю.

 

 

У такий спосіб вони сприяли росії в окупації Криму.

 

На початку березня ексзаступник командира кримського підрозділу «Беркута» отримав 15 років увʼязнення за держзраду і перевищення влади.

 

 

Як повідомляла УМ, екскомандирів «чорної роти» Беркуту судитимуть за знищення зброї та документації.