США мають дозволити Україні завдавати ударів по рф у відповідь – спікер Джонсон

20:36, 22.05.2024
США мають дозволити Україні завдавати ударів по рф у відповідь – спікер Джонсон

Американські ракети ATACMS можуть досягати цілей за 300 кілометрів. (Фото з відкритих джерел)

Спікер нижньої палати Конгресу США Майк Джонсон вважає, що офіційний Вашингтон має дозволити Україні бити американською зброєю у відповідь по території росії.

 

Як інформує Україна молода, про це Джонсон сказав у коментарі кореспондентці "Голосу Америки" Катерині Лісуновій в середу.

 

Зокрема, журналістка попросила спікера прокоментувати прохання офіційного Києва - дозволити удари американською зброєю по військових цілях на території росії.

 

На це Майк Джонсон відповів: «Гадаю, ми повинні дозволити Україні вести війну так, як вона вважає за потрібне».

 

І додав: «Вони (українці – ред.) повинні мати змог дати відсіч. І, я гадаю, те, що ми намагаємось займатись мікроменеджментом цих зусиль, не є правильним для нас».

 

 

Зауважимо, що раніше Комітет з розвідки Палати представників США оприлюднив звернення групи конгресменів від обох партій до міністра оборони Ллойда Остіна з закликом пришвидшити постачання озброєнь Україні та дозволити Україні атакувати цілі в росії.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський в інтерв’ю Reuters підтвердив, що Україна веде переговори з міжнародними партнерами про можливість завдавати ударів їхньою зброєю по цілях на території росії. За його словами, поки що «позитиву на цьому напрямку немає».

 

Нагадаємо, есперти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що заборона США завдавати їхньою зброєю ударів по військових цілях в росії підриває здатність України захищатися від наступальних операцій окупантів на півночі Харківської області.