Уламки «Шахедів» у Харкові наробили лиха, фото

09:03, 21.05.2024
Уламки «Шахедів» у Харкові наробили лиха, фото

У Харкові уламки Шахедів упали в 4 місцях: палали будинки і автобус, 4 постраждалих (Фото: Телеграм Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА ✔)

В результаті падання уламків російських "Шахедів" у Харкові вирували пожежі, постраждали троє мешканців, ще одна людина постраждала вранці, коли загарбники завдали ракетного удару.

 

Як інформує УМ, про це 21 травня повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram

 

Пряма мова голови ОВА: "Ворог всю ніч завдавав удари по Харкову. Уламки ворожих "Шахедів" зафіксовані в чотирьох локаціях. О 02:09 внаслідок падіння уламків горіли 2 приватних будинки та гараж. Постраждали 3 людини: 61-річний чоловік, 69-річна та72-річна жінки. В усіх -гостра реакція на стрес. Інші два удари − в дорожнє покриття та тротуар приватного сектору, без пожежі. Постраждалих немає".

 

Ще один уламок пошкодив мікроавтобус − там також виникла пожежа.

 

О 7:05 росіяни завдали ракетного удару по об’єкту транспортної інфраструктури, у результаті чого постраждав 53-річний цивільний чоловік.

 

 

"Огляд місць влучань та ліквідація наслідків тривають", − підсумував Синєгубов.

 

Додамо, що в ніч на вівторок у Харкові було чутно кілька вибухів. Окупанти вдарили по одному з улюблених місць відпочинку містян. Четверо людей постраждало. Вранці 21 травня у Харкові чули вибух. За словами мера міста, окупанти атакували транспортну інфраструктуру, постраждала людина.

 

 

Загалом цієї вночі 21 травня росіяни атакували Україну 29 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136", 28 з них вдалося збити.

 

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram: "У результаті протиповітряного бою збито 28 "Шахедів" у Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Харківській, Черкаській, Херсонській та Кіровоградській областях".

 

Повідомляється, що цієї ночі загарбники атакували з трьох напрямків: російських міст Приморсько-Ахтарськ і Курськ і з мису Чауда, що у тимчасово окупованому Криму.

 

Повітряний напад окупантів відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України. Також залучали зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, винищувальну авіацію і підрозділи радіоелектронної боротьби.

 

Як повідомляла УМ, Фатальний відпочинок: під Харковом рашисти вгатили «Іскандером» по цивільним.