Зеленський про обстріл бази відпочинку на Харківщині: два «петріоти» змінили б ситуацію

17:33, 19.05.2024
Зеленський про обстріл бази відпочинку на Харківщині: два «петріоти» змінили б ситуацію

На березі водойми в селі Черкаська Лозова відпочивали місцеві жителі. (Фото Харківської обласної прокуратури)

Кількість загиблих зросла до шести осіб внаслідок удару по базі відпочинку в Малоданилівській громаді Харківського району в неділю, 19 травня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

 

Зокрема, в лікарні помер від поранень 68-річний цивільний чоловік.

 

Загалом наразі відомо про 6 загиблих та 16 поранених унаслідок ранкового удару по базі відпочинку на березі водойми в селі Черкаська Лозова, де відпочивали місцеві жителі.

 

Серед загиблих — жінка на 7-му місяці вагітності. А серед поранених: 8-річна дитина. Також поранень зазнали працівник поліції та фельдшер «швидкої», які потрапили під повторний обстріл, коли надавали допомогу.

 

Водночас, президент Володимир Зеленський після терористичного російського удару по базі відпочинку на Харківщині звернувся до західних партнерів з проханням надати Україні додаткові системи ППО Patriot.

 

За його даними, нові зведення щодо російських ударів надходять «фактично щогодини». Глава держави висловив співчуття рідним, чиї близькі загинули внаслідок обстрілу зранку 19 травня.

 

«Світ може зупинити російський терор — і для цього дефіцит політичної волі лідерів має бути подоланий. Два «петріоти» для Харкова принципово змінять ситуацію», — переконаний президент.

 

Зеленський додав, що системи ППО для інших українських міст і достатній обсяг підтримки для Сил оборони України на передовій «забезпечать програш російського терору».

 

Як повідомляла «УМ», зранку 19 травня росіяни влучили по базі відпочинку на березі водойми в Харківському районі, де відпочивали місцеві жителі.