Морський тральщик «Ковровець» росіян став «субмариною» - Генштаб

11:32, 19.05.2024
Морський тральщик «Ковровець» росіян став «субмариною» - Генштаб

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».

Російський морський тральщик “Ковровець” знищено військово-морськими силами Збройних сил України.

 

Як інформує УМ, про це 19 травня в Фейсбуці  та Телеграм повідомляє Генеральний штаб Збройних сил  України.

 

«Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец». Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами продовжують наближати нас до Перемоги», — йдеться у дописі.

 

Тральщики проєкту 266М — серія радянських тральщиків, що перебували на озброєнні ВМС кількох країн. Модифікація тральщиків проєкту 266 розроблена через два роки після створення попередників. Від попередників тральщики відрізняються більш досконалим обладнанням для пошуку та знищення мін, а також зниженим акустичним полем.

 

Загалом за добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 21 район зосередження особового складу, одну станцію РЛС та два зенітних ракетних комплекси ворога.

 

Загалом за минулу добу бойові втрати російських загарбників, безповоротні та санітарні, склали близько 1210 осіб. Також ворог втратив 16 танків, 35 бойових броньованих машин, 48 артилерійських систем, три РСЗВ, два засоби ППO, 47 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну ракету, 82 автомобілі та дві одиниці спеціальної техніки.

 

Нагадаємо, що дещо раніше в тимчасово окупованих Севастополі, Євпаторії, Джанкої, Армянську та на північних околицях Сімферополя пролунали вибухи. Зафіксовані три удари в одну точку, в один із кораблів у районі Інженерної бухти Севастополя.

 

Як повідомляла УМ, в Туапсе дрони атакували НПЗ, в Новоросійську – порт, у Криму -  Балаклавську ТЕС.