Зворотний бік Місяця та спроби Китаю колонізувати супутник

11:43, 17.05.2024
Зворотний бік Місяця та спроби Китаю колонізувати супутник

Китайські вчені, як і раніше, намагаються колонізувати Місяць. Дослідження мають покласти початок програмі астрофізиків Піднебесної наміченій на першу половину наступного десятиліття.
 

Зворотний бік Селени

 
Науковці Піднебесної продовжують орбітальні випробування своїх малих експериментальних модулів Tiandu-1 і Tiandu-2. апарати було запущено в середині березня 2024 року, і вони вже розпочали реалізацію місячного проєкту. Супутники обладнані приладами забезпечення орбітального зв'язку, навігації в трьох локаціях — поруч із супутником Землі, за ним і між нашою планетою і нічним світилом.
 
У найближчому майбутньому навколомісячний простір стане інтенсивною космострадою, для якої знадобиться надійна навігація. Гості Ельслотс казино також проводять різні експерименти на Селені, розважаючись на ігрових автоматах пригодницької тематики, отримуючи за це реальні гроші. Не виключається, що перших і других підштовхнув до вивчення колісниці ночі альбом британської рок-групи Pink Floyd, випущений рівно півстоліття тому.
 
 

Інформація про програму

 
Польотні дані Tiandu характеризуються такими показниками:
 
- через 115 годин після старту, орбітальні системи успішно провели процес гальмування на орбіті супутника Землі, розташованої на висоті 210 км;
- першими днями квітня модулі перейшли на обчислену траєкторію — майже 195 км, і йдуть один за одним по кільцю;
- модуль Тіанду-1 важить майже 63 кг, несе двочастотний передавальний пристрій, лазерний кутовий відбивач, космічний роутинговий вузол;
- апарат Тінду-2 втричі легший за старшого брата, тому забезпечений лише навігаційними та передавальними приладами.
 
Про проведення тестування заявила китайська лабораторія космічного дослідження й оприлюднила світлини зворотного боку нічного світила із Землею, що потрапила в поле зору.
 
Подробиці проведення експерименту астрофізики Піднебесної вперто приховують. Однак існування китайської місячної бази не приховати, у вигляді місяцехода та спускової станції.
 
Разом із наведеними станціями, біля Селени перебуває модуль-ретранслятор Queqiao-2. останній стане своєрідним передавальним мостом між ученими Китаю та спусковим дослідним майданчиком Чане-6, який спустить. програма почне реалізацію у травні нинішнього року, яка запланувала повернення космічного боліда зі зразками місячного ґрунту зі зворотного боку, що стане справжнім святом науки.