«Україна для кожної дитини»: запущено єдину онлайн-платформу для усиновлення

15:34, 15.05.2024
«Україна для кожної дитини»: запущено єдину онлайн-платформу для усиновлення

На ресурсі можна отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю, дізнатися про усиновлення, сімейні форми виховання та патронат, скористатися «Лінією турботи» та знайти потрібного експерта чи експертку.

У День сім’ї в Україні запрацювала єдина державна онлайн-платформа про усиновлення та сімейне виховання дітей «Україна для кожної дитини».

 

Як інформує УМ, про це 15 травня повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

 

Ресурс допомагає потенційним усиновлювачам отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю, дізнатися про усиновлення, сімейні форми виховання та патронат, скористатися «Лінією турботи» та знайти потрібного експерта чи експертку.

 

На платформі також доступний онлайн-курс про усиновлення «Народжені серцем». Навчання на ньому безкоштовне. У Мінсоцполітики наголошують, що він є додатковим ресурсом, а не альтернативою обов’язковій підготовці кандидатів, яку вони мають пройти відповідно до законодавчих вимог.

 

«Україна для кожної дитини» – це онлайн-платформа, де в єдиному місці можна знайти необхідну інформацію та ресурси, що стосуються усиновлення і влаштування дітей в сімейні форми виховання.

 

Наголошується, що платформа сприятиме реалізації права кожної дитини зростати в сімейному оточенні та популяризуватиме сімейне виховання дітей. Водночас вона стане покроковою дорожньою картою для родин, які хочуть допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

 

Наступним кроком стане побудова комплексної системи для упорядкування інформації про дітей, які потребують підтримки держави. Нова система забезпечить більш прозорий і зрозумілий механізм подання документів та проходження навчання кандидатами в усиновлювачі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни й піклувальники, патронатні вихователі.

 

Нагадаємо, 26 березня Кабінет міністрів спростив процедуру всиновлення дітей. Так, відтепер родина, яка перебуває в процесі всиновлення, зможе забрати дитину до того, як суд винесе відповідне рішення.

 

Як повідомляла УМ, в росії діє системна програма перевиховання та усиновлення дітей з України.