Вовчанськ не окуповано, ворог намагається закріпитися на півночі міста – Міноборони

13:58, 15.05.2024
Вовчанськ не окуповано, ворог намагається закріпитися на півночі міста – Міноборони

Сили оборони України знищують ворога на підходах до Вовчанська, його околицях і в самому місті теж. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Інформація про нібито окупацію міста Вовчанськ на Харківщині не відповідає дійсності.

 

Деякі ворожі піхотні групи росіян зайшли до міста інамагаються закріпитися у північній його частині, бої тривають. Є тенденція до стабілізації.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр протидії дезінформації, а також Міноборони України в середу.

 

Зокрема, цитуючи Генеральний штаб Збройних Сил України, у ЦПД зазначають, що на Харківському напрямку ворог активних дій з початку доби не проводив, намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування.

 

Також нагадується, що українські підрозділи завдають вогневого ураження ворогу з метою недопущення накопичення росіянами сил і засобів у північній частині міста Вовчанськ. Крім того, наші підрозділи проводять прочісування міської забудови.

 

"Більша частина Вовчанська залишається під контролем Сил оборони України. Відповідно, сьогоднішня інформація про окупацію росіянами Вовчанська не відповідає дійсності. Довіряйте тільки верифікованим джерелам інформації", - наголошують у ЦПД.

 

Тоді як речник Міноборони Дмитро Лазуткін повідомив в ефірі телемарафону, що до Вовчанська зайшли деякі ворожі піхотні групи. Російські війська намагаються закріпитися у північній частині міста.

 

"Якщо говорити про ситуацію, яка у Вовчанську, то ворог намагається закріпитися на північній частині міста, невеличкими піхотними групами намагається зайти. Наше завдання - знищувати ворога, не давати йому заводити більше сил та закріпитися", - зазначив він.

 

За словами речника, українські воїни завдяки FPV-дронам та артилерії ефективно працюють проти ворога. Зокрема, коли окупанти технікою підвозять піхоту.

 

"Підтягнуто резерви. Дійсно дуже такі ефективні боєздатні підрозділи зараз біля Вовчанська і тримають цей напрямок. Але так, деякі піхотні групи в місто дійсно зайшли", - зауважив Лазуткін.

 

Як зазначив речник Міноборони, сьогодні головком ЗСУ Олександр Сирський доповідав про ситуацію президенту Володимиру Зеленському. Сирський знаходиться в бойових бригадах, напрямком зараз керує бригадний генерал Михайло Драпатий.

 

"Тому триває бойова робота. Ясна річ, що ситуація непроста, що напруга залишається. Є тенденція до стабілізації, але все одно тривають важкі бої. Ворог намагається розтягнути фронт, десь зв'язати наші сили. Дійсно завдання наше знищити окупанта. І це робиться у великій кількості. Окупанти гинуть на підходах до Вовчанська, його околицях і в самому місті теж", - резюмували у Міноборони.

 

Як повідомляла «УМ» мер Харкова Ігор Терехов запевняє, що наразі влада не планує евакуювати населення з обласного центру. Навпаки, до міста привозять людей з області, з районів, де тривають бойові дії.

 

Нагадаємо, двоє волонтерів зникли у Вовчанську. За попередніми даними поліції, по дорозі до міста їх обстріляли російські окупанти.