На горі Ай-Петрі вражено ворожу військову базу ППО: командира ліквідовано

15:55, 13.05.2024
На горі Ай-Петрі вражено ворожу військову базу ППО: командира ліквідовано

Російські військові об’єкти на вершині гори Ай-Петрі. (Фото з відкритих джерел)

Кілька українських ракет атакували військову частину 85683 на горі Ай-Петрі в тимчасово окупованому Криму вранці 13 травня.

 

Ціль -  так звана "секретна" військова база ППО 3-го радіотехнічного полку ЗС рф.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє російська ASTRA в понеділок.

 

"На горі розташована "секретна" військова база ППО 3-го радіотехнічного полку ЗС РФ", - пише ASTRA.

 

Зазначається, що унаслідок цього військова частина зазнала пошкоджень, також ліквідований командир частини Олександр Кулаков і ще один російський окупант. Крім цього, є поранені, їхня кількість уточнюється.

 

Вранці Міноборони рф заявляло, що засобами ППО нібито було перехоплено чотири авіаційні керовані ракети "Storm Shadow" і сім дронів над територією Криму.

 

За даними Astra, у радянські роки на вершині гори Ай-Петрі було створено Радіотехнічний центр далекої розвідки та наведення військ ППО. Куполи захисних споруд радарів як куль нерідко привертали увагу туристів.

 

Під цими банями ховаються радіолокаційні комплекси, писали раніше журналісти "Крим. Реалії". Там же облаштоване військове містечко для тих, хто обслуговує ці об'єкти.

 

"3-й радіотехнічний полк - військове формування у складі радіотехнічних військ ПКС рф. Сформований 2014 року після окупації Криму російською федерацією на базі 40-ї радіотехнічної бригади Повітряних сил України. Штаб розташований у місті Севастополь", - додали в Astra.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні в результаті операції української розвідки, атаки зазнали "Калуганєфтєпродукт", Новолипецький металургійний комбінат та Волгоградський нафтопереробний завод.