Поглиблюють просування: росіяни на Харківщині захопили ще три села

11:15, 13.05.2024
Поглиблюють просування: росіяни на Харківщині захопили ще три села

Червоними смугами позначено захоплені впродовж 12 травня території (Фото: карта DeepState станом на 12 травня)

Росіяни захопили ще три села на півночі Харківської області, поглиблюючи просування від північного кордону України

 

Як інформує УМ, про це повідомили аналітики DeepState.

 

За їх даними, росіяни захопили ще 3 населених пункти на півночі Харківській області.

 

На платформі наголошують, що загалом за 12 травня ворог просунувся біля Вербового, в Красногорівці, в Нетайловому, західніше Семенівки, східніше Новопокровського та окупував села північної Харківщини: Мороховець, Олійникове та Зелене.

 

Напередодні ввечері Генштаб повідомив, що на Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною і динамічно змінюється, проте у боях за Вовчанськ окупанти мають тактичний успіх.

 

Нагадаємо, що 10 травня стало відомо, що російські окупаційні війська активізувалися на Харківщині, там йдуть бої. Міністерство оборони повідомило, що на північ Харківської області направили резервні підрозділи.

 

Вранці 11 травня російські загарбники відновили штурмові дії біля населеного пункту Глибоке на Харківщині, Сили оборони очікують посилення ворожого вогню.

 

В ОСУВ "Хортиця" заявили, що "сіра зона" у Харківській області не розширюється, Збройні сили не дають росіянам просунутися вглиб області.

 

За даними аналітиків DeepState, російські окупанти захопили ще 6 населених пунктів у Харківській області.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони України офіційно спростувало інформацію аналітиків DeepState про те, що російські загарбники нібито окупували село Богданівка поблизу Часового Яру на Донеччині.