Папа готовий сприяти обміну полоненими між Україною та Росією

09:56, 13.05.2024
Папа готовий сприяти обміну полоненими між Україною та Росією

Папа поновив свій заклик до обміну полоненими між росією та Україною.

 

Папа Римський Франциск під час недільної молитви 12 травня повторив заклик до обміну полоненими між Україною та Росією і запевнив у готовності Святого престолу сприяти будь-яким зусиллям у цьому напрямку.

 

Як інформує УМ, про це 12 травня повідомляє Vatican News.

 

«У той час, коли ми святкуємо Вознесіння Воскреслого Господа, Який дає нам свободу і хоче, щоб ми були вільними, я знову звертаюся із закликом до загального обміну всіх полонених між росією та Україною, запевняючи у готовності Святого Престолу посприяти будь-яким зусиллям у цьому напрямку, особливо щодо важкопоранених і хворих. І надалі молімося за мир в Україні, в Палестині, в Ізраїлі, в М’янмі. Молімося за мир», — закликав Папа Франциск, промовляючи після проказування молитви «Царице Неба» в неділю, 12 травня 2024 року.

 

Таким чином Папа повторив свій заклик, який прозвучав у посланні «Urbi et Orbi» з нагоди Пасхи 31 березня.

 

Папа також згадав про те, що в другу неділю травня у багатьох частинах світу відзначається День матері. «Сьогодні в багатьох країнах, — мовив він, — відзначається День матері, згадаймо з вдячністю всіх матерів, а також помолімося за матерів, які відійшли до неба. І ввіряймо матерів під покров Марії, нашої Небесної Матері. І всім матерям — щирі оплески!».

 

Як повідомляла УМ, Відвага білого прапора: Папа Франциск радить Україні капітулювати.