Під Вовчанськом не було ні укріплень, ні мінних полів – розвідник Ярославський

17:37, 12.05.2024
Під Вовчанськом не було ні укріплень, ні мінних полів – розвідник Ярославський

Командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський. (Фото з ФБ-сторінки Дениса Ярославського)

Ворог стягує резерви навколо Вовчанська та намагається оточити місто. На околицях вже тривають вуличні бої.

 

Це сталося через те, що першої лінії фортифікацій і міних полів у цьому  прикордонному районі просто не було. Тому росіяни вільно увійшли у «сіру зону» на півночі Харківщини.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський у соцмережах в неділю.

 

Захисник України вирішив написати про це через те, що вірогідність полягти у бою дуже велика, тому люди мають знати правду.

 

«Вовчанськ... складно. Сьогодні ударна аеророзвідка 1 СБ 57 бригади зупинила просування "Шторм Z", бригадна арта спрацювала чудово і добила роту Z разом з їхньою технікою вогневої підтримки. Але ворог стягує резерви. Почалися вуличні бої, місто оточують.

 

Кажу це, тому що ми можемо загинути і правду ніхто не почує. А навіщо тоді все?!», - написав командир.

 

Пан Ярославський зазначив, що на цій ділянці фронту не було першої лінії фортифікацій і мін. Тому ворог вільно увійшов у сіру зону, по всій лінії кордону, яка в принципі не повинна була бути сірою.

 

«За 2 роки на українському кордоні повинні були стояти бетонні укріплення в мінус три поверхи! А не було навіть мін. Ми приходимо до думки, що це або шалене злодійство, або навмисний саботаж», - каже командир.

 

За його словами, через відсутність фортифікацій знову ЗСУ втрачають людей та території, як це було у вересні 2022 року.

 

«Знаю, що 125 ТРО, які покинули позиції, вже дає розклад про те, що їм впарювали на підпис акти приймання передачі фортифікацій, які навіть на 30% були не готові як завершене будівництво. Сподіваюся, що винні понесуть покарання», -  підсумував Денис Ярославський.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вважає «суттєво загостреною» ситуацію на Харківщині.