У Красногорівці на Донеччині ЗСУ оточили окупантів на заводі

16:49, 12.05.2024
У Красногорівці на Донеччині ЗСУ оточили окупантів на заводі

ЗСУ стримують просування окупантів углиб Красногорівки. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Бійці 59-ї окремої механізованої бригади ЗСУ оточили російських окупантів, які сховалися у залишках вогнетривкого заводу у Красногорівці на Донеччині.

 

Загарбники відрізані від постачання боєкомплекту та підтримки бронетехніки. Місто повністю контролюється захисниками України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин у коментарі LIGA.net в неділю.

 

«Місто контролюється нашими військовослужбовцями 59 ОМБр. Була спроба ворожої групи вчергове прорватися на сході міста, частково вони забігли у Красногорівський вогнетривкий завод, заховалися на території залишків підприємства і перебувають відрізані від "благ цивілізації", тобто від постачання БК, підтримки бронетехніки», – заявив він.

 

За словами речника, захисники "повністю відрізали логістичні шляхи" загарбникам, контролюють ситуацію – під українським контролем дорога та підходи до заводу.

 

При цьому, ЗСУ стримують просування окупантів углиб Красногорівки, місто повністю під контролем України, акцентував пан Волошин.

 

Загалом за добу на напрямку Невельського, Красногорівки та Нетайловового захисники знищили 35 окупантів й автотягач, а 42 військових рф отримали поранення.

 

За даними речника, впродовж дня росіяни здійснили 200 артилерійських і мінометних обстрілів позицій українських захисників, провели 10 штурмових дій, тричі вдарили авіацією та тричі дронами по місту.

 

Окрім цього, загарбники здійснили 92 скиди боєприпасів з безпілотників по Красногорівці та околицях, повідомив військовий.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оцінив ситуацію на фронті станом на 12 травня: на чотирьох напрямках тривають гарячі бої, противник не полишає спроб оволодіти містом Часів Яр, а на Харківщині ситуація є суттєво загостреною.