Мер Лебедина Олександр Бакликов закрив собою побратима у бою

14:38, 16.04.2024
Мер Лебедина Олександр Бакликов закрив собою побратима у бою

Мер Лебедина вважав, що колишніх десантників не буває і поліг у бою, врятувавши побратима. (Фото з ФБ-сторінки Олександра Бакликова)

Міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов, який добровільно мобілізувався і служив у 47-й бригаді ЗСУ, поліг у бою.

 

Разом із побратимом він потрапив у засідку окупантів і закрив його від ворожого кулеметного вогню.  

 

Як інформує Україна молода, про подвиг мера-воїна повідомив міський голова Тростянця Юрій Бова у вівторок.

 

"Україна втратила Героя і Патріота. Не можу досі повірити, на фронті загинув колега, друг Олександр Бакликов, міський голова міста Лебедин Сумської області", - написав колега полеглого.

 

За його словами, стали відомі обставини загибелі: «Разом із побратимом Назаром батько того дня їхав на один із флангів, де ворог оточив інших військових його взводу. По дорозі туди росіяни зробили засідку і обстріляли їхнє авто з кулеметів. Батько прийняв на себе удар та закрив Назара.

Олександр Бакликов загинув на місці. Назар із пораненнями вижив».

 

Тіло очільника Лебедина вдалося забрати лише вчора з поля бою

 

 

З відкритих джерел відомо, що Олександр Бакликов народився в Лебедині. Працював токарем, вчителем та був приватним підприємцем. Очолював МПП "Крестина" та МПП "Альфа".

 

У 2015 році його обрали міським головою Лебедина. У листопаді 2020 року Бакликова переобрали.

 

У вересні 2022 року Олександр Бакликов повідомив, що долучається до лав ЗСУ.

 

"Колишніх десантників не буває. І мені здоровому, досвідченому десантнику неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас", - написав він.

 

Як повідомляла «УМ», на Донеччині 15 квітня у бою загинув активіст і сержант 59-ї омбр імені Якова Гандзюка Павло Петриченко.