Зеленський увів санкції проти 86 компаній і 7 фізосіб

15:04, 05.04.2024
Зеленський увів санкції проти 86 компаній і 7 фізосіб

Санкції передбачають, зокрема, блокування активів і обмеження торговельних операцій.

Рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій проти 86 юридичних осіб, а також семи фізичних осіб, зокрема, мова йде про Вадима Альперіна, Олександра Єріміцюца, Юрія Кушніра, Ореста Адамчо, Віктора Шермана та Андрія Попова - увів у дію Президент Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, про це сказано в указі № 219 опублікованому на сайті ОП.

 

Обмежувальні заходи вводяться на три роки, а стосовно Араіка Амірханяна — на 10 років.

 

Санкції передбачають блокування активів і обмеження торговельних операцій, обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, заборону виведення капіталів з України, заборону діяльності на території України.

 

Згідно з документом санкції також запроваджуються проти 86 юридичних осіб, із них 73 — зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні, ще дві — у тимчасово окупованому Маріуполі, три — в окупованому Севастополі. Решта юридичних осіб зареєстровані в росії та Китаї.

 

У 2021 році Зеленський уже вводив санкції проти фізичних і юридичних осіб, яких звинувачують у контрабанді. Тоді до списку потрапив колишній керівник Одеської митниці Михайло Грібанов. Також під санкціями тоді опинилися Араік Амирханян і Андрій Попов.

 

Як повідомляла УМ, Президентом України Володимиром Зеленським  підписано Закон України від 30.05.2023 № 3127-IX "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", яким зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників.