Аеродром Морозовська атаковано дронами: 6 бомбардувальників знищено

11:38, 05.04.2024
Аеродром Морозовська атаковано дронами: 6 бомбардувальників знищено

Знищено щонайменше 6 рашистських "пташок" - бомбардувальників із сімейства "СУ". (Фото: Вікіпедія)

Атаку на аеродром в російському Морозовську провела Служба безпеки України разом зі структурами Сил оборони: за даними джерел, щонайменше 6 літаків знищено.

 

Як інформує УМ, про це повідомив українським ЗМІ співробітник СБУ.

 

За даними джерела, на аеродромі базувалися фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34. Ці літаки Росія використовує для того, щоб скидати КАБи по позиціях ЗСУ і прифронтових українських містах.

 

"Знищено щонайменше 6 військових літаків РФ, а ще 8 зазнали суттєвих пошкоджень. Окрім техніки, близько 20 військових росіян стали "двохсотими" чи "трьохсотими", - сказав, зокрема, офіцер.

 

"Це важлива спецоперація, яка значно скоротить бойовий потенціал рашистів", - зазначає джерело в СБУ.

 

А перед цим місцева «запоребрикова» влада повідомила, що в ніч на 5 квітня безпілотники атакували військовий аеродром у Морозовську Ростовської області.

 

Очевидці повідомляли про численні безпілотники та нарахували понад 60 вибухів. У кількох районах зникло світло.

 

Так, губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив, що Морозовськ нібито атакували 40 безпілотників. А Міноборони рф зранку заявило, що збило вночі 53 "київські" БПЛА.  Також в мережі поширювався ролик про те, як росіяни зафіксували вночі "дрон з музикою".

 

Зауважимо, що Морозовск — військовий аеродром в Ростовській області, розташований в 3 км південно-західного міста Морозовська. На аеродромі базується 559-й бомбардировочный авіаційний полк 1-й гвардійської змішаної авіаційної дивізії ВВС РФ. На аеродромі дислоковані фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34 2014 року випуску.

 

Додамо, що відстань від Києва до злощасного військового аеродрому в Морозовську складає біля 1000 кілометрів.

 

Як повідомляла УМ, Збирали «Шахеди»: атаковано підприємства в Татарстані.