У березні Україну атакували 4 тис російських бомб, ракет та «Шахедів» − Зеленський

11:33, 03.04.2024
У березні Україну атакували 4 тис російських бомб, ракет та «Шахедів» − Зеленський

Лише надійні системи ППО, які можуть врятувати життя наших людей та повернути безпеку нашим містам.

Лише за березень окупанти вдарили по Україні понад 4 тисячами керованих авіабомб, ракет і "Шахедів". Україна потребує систем ППО, оскільки росія продовжує щоденно завдавати смертельних ударів по мирних населених пунктах.

 

Як інформує УМ, про це 3 квітня повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

 

"Тільки за цей березень російські терористи застосували проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 "Шахедів" і понад 3 тисячі керованих авіабомб. Різні міста і села України потерпають від цього терору, і особливо жорстоко Росія бʼє по прифронтових територіях та прикордонних громадах", - написав, зокрема, Зеленський.

 

Президент також зазначив, що особливо потерпає Харків, який зазнає ударів ракет і дронів з першого дня цієї війни. А тепер окупанти стали скидати на це більш ніж мільйонне місто ще й авіабомби.

 

"Це щоденні знущання і біль, щоденні втрати у місті. Зруйнована критична інфраструктура, щодня руйнування звичайних житлових будинків. Усього цього не буде, коли Україна отримає надійні системи ППО, які можуть врятувати життя наших людей та повернути безпеку нашим містам", − наголосив Зеленський.

 

Він підкреслив, що "Петріоти" в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти.

 

"І це потрібно – потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст і громад, чиє життя зараз під російськими ударами", − підсумував президент.

 

Як повідомляла УМ, у Держдепі США радять Зеленському бути відвертішим щодо перебігу війни.