Повітряні сили прогнозують можливість авіаударів по Україні з Білорусі

10:29, 03.04.2024
Повітряні сили прогнозують можливість авіаударів по Україні з Білорусі

Білорусь вже одного разу заплямувала себе, коли на початку 2022 року з її території зайшли до України російські окупанти. (Фото: Вікіпедія)

Не можна виключати загрозу авіаційних нападів з боку Білорусі – заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

 

Як інформує УМ, про це він розповів 3 квітня в ефірі телемарафону.

 

"Ми вже бачили, як так званий білоруський президент надавав територію для наступу російських військ під час початку повномасштабного вторгнення. Звісно, що ми не виключаємо авіаційного застосування з їх території", - зазначив Євлаш.

 

За його словами, оскільки російська авіація за досить короткий час може переміщатися на великі відстані та проводить навчання на території Білорусі, використовуючи її аеродроми, - загроза існує.

 

"Тому звичайно загрозу Білорусь несе і в тому числі різного типу. Як ракетних, так і бомбових ударів. Тому ми готові до різного розвитку подій, ми слідкуємо за переміщенням літаків, їх зльотами, використовуємо наші розвіддані та партнерів", - наголосив речник Повітряних сил.

 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у вівторок, 2 квітня, заявив, що його країна готується до війни - там триває підсилення оборонної готовності.

 

Як повідомляла УМ, полк Калиновського оголосив всенародну мобілізацію серед білорусів.