Зрадниця працювала в дитсадку й коригувала ракетні удари по Харкову, фото

11:44, 01.04.2024
Зрадниця працювала в дитсадку й коригувала ракетні удари по Харкову, фото

СБУ затримала зрадницю, яка працювала у дитсадку і коригувала ракетні удари по Харкову. (Фото: сайт СБУ)

Кіберфахівці Служби безпеки затримали ще одну агентку російської розвідки, яка коригувала ракетно-дронові удари по Харкову.

 

Як інформує УМ, про це 1 квітня повідомили на сайті СБУ.

 

«Зловмисницею виявилась працівниця місцевого дитячого садка. У вільний від роботи час вона допомагала рашистам поцілити у пункти базування Сил оборони в обласному центрі.

 

Для наведення ворожого вогню фігурантка отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, а потім проводила там дорозвідку.

 

Перебуваючи поблизу об’єкта, вона приховано спостерігала за ним, щоб встановити там орієнтовну кількість особового складу та військової техніки», - сказано, зокрема, в повідомлені СБУ.

 

 

Отримані відомості агентка месенджером передавала своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень із позначенням координат на Google-картах.

 

На підставі агентурного «звіту» окупанти готували повітряні атаки на місто із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

 

Завдяки оперативному реагуванню СБУ ворожу поплічницю було викрито ще на початковому етапі її розвідувальної активності, а потім поетапно задокументовано.

 

Також у цей час було проведено комплексні заходи для убезпечення пунктів базування оборонців Харкова.

 

У подальшому співробітники СБУ затримали зловмисницю у власному помешканні.

 

 

«За даними слідства, жінка була дистанційно завербована російською розвідкою восени 2023 року. У поле зору окупантів вона потрапила через свого знайомого з міста Куп’янськ, який під час захоплення райцентру втік до рф та приєднався до ворожих військ.

 

Під час обшуків в оселі затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

 

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна», - додали в СБУ.

 

 

Як повідомляла УМ, агентурна група фсб готувала ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ.