рф офіційно звинуватила Україну в теракті у «Крокус Холі» і вимагає арешту Малюка

20:37, 31.03.2024
рф офіційно звинуватила Україну в теракті у «Крокус Холі» і вимагає арешту Малюка

Теракт в "Крокус Сіті Холі" Москва використовє для маніпуляцій. (Фото з відкритих джерел)

Росія не перестає вишукувати "український слід" у теракті, який стався під Москвою в "Крокус Сіті Холі". Цього разу окупанти офіційно звинуватили нашу державу у нібито причетності до стрілянини.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські ЗМІ.

 

Також у кремлі вимагають "арешту" голови Служби безпеки України Василя Малюка після стрілянини під Москвою.

 

У міністерстві закордонних справ Росії опублікували заяву, у якій зазначили, що, мовляв, проведені "російськими компетентними органами слідчі дії вказують, що сліди останніх терактів ведуть до України".

 

У цьому контексті російські "дипломати" згадали й інциденти з Дар'єю Дугіною та пропагандистом Владлєном Татарським, а також вибух на Кримському мосту у жовтні 2022 року.

 

У зв'язку з цим МЗС росії передав владі України вимоги у рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму про негайний арешт та видачу всіх причетних до цих терактів осіб.

 

Окупанти зажадали арешту голови СБУ Василя Малюка, який, за словами росіян, "цинічно визнав 25 березня організацію Україною підриву Кримського мосту в жовтні 2022 року, що розкрив деталі організації інших терактів у Росії".

 

Крім того, російська сторона у своєму пропагандистському дусі вимагає від Києва "негайно припинити будь-яку підтримку терористичної діяльності, видати винних і відшкодувати заподіяний жертвам збитки".

 

"Порушення Україною зобов'язань щодо антитерористичних конвенцій спричинить її міжнародно-правову відповідальність", – цинічно сказали окупанти.

 

Україна та партнери неодноразово спростовували причетність нашої держави до теракту в "Крокус Сіті Холі" під Москвою. Водночас всю відповідальність за організацію стрілянини взяла на себе ІДІЛ.

 

Басманний суд Москви 26 березня "заочно заарештував" голову СБУ Василя Малюка. Окупанти заявили, що він буцімто винний "в організації теракту" на Кримському мості у жовтні 2022 року.

Зокрема, як докази, пропагандисти наводять різні заяви глави СБУ в ефірі телемарафону. Крім того, генерала Москва звинувачує у нібито причетності до ліквідації російських пропагандистів та зрадників, хоча сам він офіційно не визнавав цієї участі.

 

Зрештою сам Василь Малюк в коментарі українським ЗМІ наголосив, що так званий "арешт від кишенькових суддів Кремля" не заслуговує жодної уваги. Крім того, голова СБУ зазначив, що його, як і всіх українців, цікавить лише один суд – трибунал над Путіним у Гаазі.

 

Як повідомляла УМ, «Крокус» — коронація кривавого «карлика».