Вперше в Києві відбулася неанансована всесвітня зустріч радників щодо «формули миру»

12:03, 21.03.2024
Вперше в Києві відбулася неанансована всесвітня зустріч радників щодо «формули миру»

Посол США в Україні Бріджит Брінк.

У Києві в середу, 20 березня, відбулась зустріч радників з питань нацбезпеки з країн усього світу, на якій обговорювали "формулу миру" президента Володимира Зеленського.

 

Як інформує УМ, про це 21 березня повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у соцмережі Х.

 

Офіційно про проведення такої зустрічі у столиці не повідомляли, однак посол згадала про зібрання, коментуючи ракетні удари РФ по Києву у четвер вранці.

 

"Відповідь Росії на вчорашню зустріч у Києві радників з питань безпеки з країн усього світу для обговорення "формули миру" Володимира Зеленського? Гіперзвукова ракета "Кинджал" по Києву о 5:00 ранку, поранення отримали 10 мирних жителів, серед них дитина", – написала Брінк у Twitter (Х).

 

Відомо, що напередодні Київ з візитом відвідав радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван.

 

Під час візиту Салліван запевнив, що Сполучені Штати вірять в перемогу України, і закликав українців вірити у США на тлі зусиль з ухвалення критично важливого пакету допомоги Україні.

 

Зустрічі радників з питань нацбезпеки, які працюють над втіленням української "формули миру", раніше, за офіційними повідомленнями, в Україні не проходили, а відбувались за межами держави.

 

Як відомо, Україна та Швейцарія зараз готують проведення  глобального "саміту миру", на якому мають напрацювати шляхи реалізації української "формули миру".

 

Очікують, що на саміт запросять понад 160 країн – запрошення рф на цьому етапі не очікується.

 

Як повідомляла УМ, «Формула миру» від Медведєва: капітуляція України та виплата репарацій росії.