Коаліцію бронетехніки на підтримку України запускають Польща та Німеччина

11:49, 19.03.2024
Коаліцію бронетехніки на підтримку України запускають Польща та Німеччина

Міністри оборони Польщі та Німеччини: нас об’єднує мета подальшої спільної підтримки України. (Фото: сайт Міністерство оборони Польщі.)

Мета подальшої спільної підтримки України об’єднує Польщу та Німеччину. Країни 26 березня  запустять коаліцію бронетанкових сил і засобів для України.

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш на зустрічі з німецьким колегою Борисом Пісторіусом, повідомляє на своєму сайті Міністерство оборони Польщі.

 

"Це одна з найважливіших коаліцій, які були створені, ми є двома провідними країнами цього проєкту, до нього долучилися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція та Італія", - сказав він.

 

За словами Пісторіуса, коаліція бронетехніки є "особливо важливою в той час, коли Росія щодня намагається розділити Захід і підірвати нашу згуртованість".

 

Пісторіус закликав союзників посилити українські наступальні та оборонні можливості у вигляді снарядів та іншого озброєння.

 

Міністр оборони Німеччини зазначив, що розраховує на впевнену і дружню співпрацю та наголосив, що Німеччина бачить Польщу як надзвичайно важливого партнера та друга.

 

Він додав, що країни мають багато двосторонніх проєктів та планують продовжувати співпрацю.

 

Як повідомляла УМ, Нідерланди долучилися до коаліції дронів для України.