Зниклі безвісти під час війни: в Україні створять пошукові групи

13:46, 18.03.2024
Зниклі безвісти під час війни: в Україні створять пошукові групи

В Україні на період воєнного стану та упродовж року опісля діятимуть пошукові групи, які планують створити найближчим часом.

Законопроєкт, яким передбачається створення пошукових груп для розшуку зниклих безвісти під час війни, у понеділок 18 березня схвалив Кабмін. 

 

Як інформує УМ, про це 18 березня повідомив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук у Телеграм.

 

Так, уряд схвалив проєкт Закону "Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин".

 

Законопроєктом пропонується визначити на період воєнного стану та протягом одного року з дня його припинення чи скасування повноваження Генерального штабу Збройних Сил України стосовно створення пошукових груп за погодженням з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, щодо персонального складу пошукових груп, а також визначення порядку проведення пошукових робіт.

 

Ним передбачено надання Координаційному штабу права на організацію та здійснення переговорів з гуманітарними місіями, громадськими обʼєднаннями та фізичними особами, які провадять діяльність та/або перебувають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АРК та місті Севастополі, інших тимчасово окупованих територіях України, з метою розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

 

Як повідомляла УМ, дані про зниклих відсьогодні будуть вноситися в Єдиний реєстр зниклих безвісти.