Підтримка полонених Маріупольського гарнізону: в Києві пройшла щотижнева акція

17:28, 17.03.2024
Підтримка полонених Маріупольського гарнізону: в Києві пройшла щотижнева акція

У центрі Києва вчергове пройшла акція на підтримку військовополонених.

У неділю, 17 березня, біля Національного академічного театру опери та балету, що в центрі Києві,  пройшла чергова акція на підтримку військовополонених. Українці вийшли на черговий мітинг з плакатами «Поки ти мовчиш, їх катують», «Третя весна у полоні», «Стань їх голосом», «Борись за них, як вони боролись за тебе», «Полон вбиває» та іншими.

 

Як інформує УМ, про це повідомив «Голос Америки».

 

Також біля Оперного театру відбувся перфоманс, присвячений другій річниці бомбардування драмтеатру в центрі Маріуполя. Перед будівлею в столиці також написали «Дети» — це той самий напис, який у 2022 році не зупинив окупантів перед тим, щоб скидати бомби на Донецький академічний обласний драматичний театр.

 

Організаторами акції виступили родини військовополонених Маріупольського гарнізону.

 

Нагадаємо, що Маріуполь російські війська оточили в перші дні повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. Окупанти обстрілювали місто з усіх видів зброї. Від початку березня він перебував у блокаді, а з другої половини травня — в повній окупації. Оборона міста тривала 86 днів.

 

Завод «Азовсталь» був останнім обʼєктом у Маріуполі, який утримували українські військові. Там були бійці Національної гвардії, зокрема полку «Азов», співробітники СБУ, військовослужбовці ЗСУ, прикордонники й поліцейські. У бомбосховищах заводу станом на початок травня також були сотні цивільних.

 

У ніч проти 17 травня 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив про початок операції з порятунку захисників Маріуполя. Україна досі продовжує роботу зі звільнення з полону захисників Маріуполя.

 

Як повідомляла УМ, у Києві відбулася 14-та акція на підтримку полонених та зниклих безвісти.