Росіяни вдарили по вежі радіозв'язку на Сумщині та обʼєктах телевізійної інфраструктури Харківщини, фото

11:15, 14.03.2024
Росіяни вдарили по вежі радіозв'язку на Сумщині та обʼєктах телевізійної інфраструктури Харківщини, фото

Наслідки атаки по Харківщині 14 березня. (Фото: Фейсбук Олег Синєгубов)

Росіяни поцілили у вежі радіозв'язку на Сумщині, виведені з ладу передавачі в чотирьох районах.

 

Як інформує УМ, про це 14 березня повідомили в Телеграмі Сумської ОВА.

 

"Російські злочинці завдали ракетно-авіаційних ударів по радіотехнічних об'єктах Сумської області. Тимчасово виведено з ладу передавачі телерадіомовлення у Сумах, Шостці, Білопіллі і Тростянці", - йдеться в повідомленні.

 

Унаслідок пошкоджень частина території області не може приймати український телевізійний і радіосигнал.

 

Також в регіоні можливі перебої з мобільним зв'язком.

 

 

"Ворог веде інформаційну боротьбу, знищуючи українське мовлення. Ми не дозволимо в ній перемогти. Наразі аналізуються наслідки і вже формуються плани по відновленню. Не піддавайтесь паніці і інформаційним провокаціям. Переходьте на альтернативні засоби комунікації, довіряйте тільки перевіреним джерелам інформації”, - зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, коментуючи ситуацію.

 

Крім того цієї ж ночі російські війська вдарили по обʼєктах телевізійної інфраструктури Харківщини, протягом минулої доби під обстрілами перебували близько 15 населених пунктів.

 

Про це у четвер повідомив у Фейсбуці начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

 

«Сьогодні вночі ворог здійснював масований обстріл БПЛА по обʼєктах телевізійної інфраструктури області. На частині тривають відновлювальні роботи. Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Іванівка, Берестове, Гранів, Стрілеча, Борисівка, Вовчанські Хутори та ін. Авіаудари ворог наносив по н.п. Вовчанськ», - йдеться у дописі.

 

 

Додамо, що 13 березня росіяни з артилерії обстріляли Вовчанські Хутори Чугуївського району, пошкоджено два приватні будинки та дві автівки. По Вільчі Чугуївського району вдарили БПЛА.

 

Додамо, що вранці 14 березня росіяни ударили по Шевченківському району Харкова із ЗРК С-300. Вночі на території приватного сектора було влучання «Шахеда». Також вранці четверга 14 березня ворог атакував безпілотними літальними апаратами типу “Shahed” цивільну інфраструктуру чотирьох міст Сумщини: Сум, Шостки, Тростянця та Білопілля. Також було здійснено ракетні удари по Шостці та Тростянцю.

 

Як повідомляла УМ, у День Добровольця рашисти атакували Україну 36 дронами-камікадзе.