Задля допомоги ЗСУ: Міноборони України та DeepStateUA розпочинають співпрацю

11:25, 13.03.2024
Задля допомоги ЗСУ: Міноборони України та DeepStateUA розпочинають співпрацю

Представники Міноборони та DeepStateUA підписують Меморандум про співпрацю. (Фото: сайт Міноборони)

Меморандум про співпрацю 13 березня підписали заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко та команда DeepStateUA

 

Як інформує УМ, про це 13 березня повідомили на сайті Міноборони України.

 

Ціль меморандуму – забезпечити обмін даними між Міністерством та ГО «Діпстейт ЮА», щоб посилити Збройні Сили України актуальною інформацією.

 

DeepStateUA – це аналітичний проєкт, що висвітлює інформацію щодо перебігу російсько-української війни за допомогою інтерактивної онлайн мапи бойових дій. DeepStateMap.Live дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій – і містить позначки щодо статусу різних територій: окуповані, звільнені, щойно звільнені чи сірі зони.

 

«Міністерство оборони зацікавлене використовувати найкращі практики IT-проєктів задля підвищення обороноздатності держави. Співпраця з DeepStateUA дозволить швидко і ефективно накопичувати та обробляти необхідні дані перебігу воєнних дій», – зазначила Катерина Черногоренко, заступниця Міністра оборони.

 

«Сьогодні наша мапа – це не просто позначення, а суспільна увага, потреба і життя людей, адже нею користуються різні служби та військові у своїй роботі. Разом з Міністерством оборони ми зможемо працювати більш ефективно задля нашої спільної перемоги», – наголосив Роман Погорілий, співзасновник проєкту DeepStateUa.

 

Як повідомляла УМ, «Армія+»: Міноборони працює над онлайн-сервісами для військових.