У Рязані дрони атакували нафтозавод

10:10, 13.03.2024
У Рязані дрони атакували нафтозавод

Палаючий нафтопереробний завод у Рязані (Фото: Telegram / moscowtimes_ru)

Безпілотники вранці 13 березня атакували в Рязані місцевий нафтозавод AO «Рязаньнафтопродукт» — на території підприємства виникла пожежа, постраждали двоє людей. У Міноборони рф заявили, що російська ППО збила або перехопила 58 безпілотників над Бєлгородською, Брянською, Воронезькою, Курською, Ленінградською та Рязанською областями.

 

Як інформує УМ, про це повідомив російський канал 112 та Baza у Телеграм.

 

Один з дронів влучив в установку з первинної переробки нафтопродуктів. Площа пожежі, за різними даними, становить «100—200 квадратних метрів».

 

Місцевий губернатор підтвердив, що пожежа на нафтозаводі почалася через атаку безпілотників. Губернатор Ленінградської області повідомив, що інший безпілотник збили на підльоті до нафтопереробного заводу КІНЕФ у Кірішському районі. За його словами, руйнувань немає.

 

Це вже третій за два дні російський нафтовий обʼєкт, що постраждав від безпілотників. 12 березня дрони атакували НПЗ у Нижегородській області та нафтобазу в Орлі. При цьому нафтопереробний завод компанії «Лукойл» у Нижегородській області втратив частину своїх потужностей через атаку.

 

Як повідомляла УМ, На росії тотальна «бавовна»: 9 регіонів атаковано українськими дронами.