На Московії поширюють фейк про виснажений мобілізаційний резерв України

16:37, 09.03.2024
На Московії поширюють фейк про виснажений мобілізаційний резерв України

Насправді тези російської пропаанди спрямовані на зрив мобілізації в Україні. (facebook.com/StratcomCentreUA)

Російські пропагандисти поширюють у ЗМІ та соцмережах чергову фейкову інформацію про те, що мобілізаційні резерви України нібито швидко закінчуються.

 

Я інформує Україна молода, про це попереджає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки в суботу.

 

"Мобілізаційні резерви України швидко закінчуються, спостерігається паніка серед чоловіків мобілізаційного віку, а ті, кого схопили на вулиці, залишають враження абияк одягненого зброду", - такі тези поширюють пропагандистські ЗМІ.

 

Насправді такі тези спрямовані на зрив мобілізації в Україні: "війна вже програна", "ніхто вже не хоче воювати", а "схоплені на вулицях"  потрапляють на фронт "не навченими" і "без належного спорядження", - йдеться у повідомленні.

 

Посилаючись на опитування КМІС, яке було проведено в лютому 2024 року, Центр стратегічних комунікацій нагадує, що більшість українців вірять у Перемогу і готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно.

 

Російська пропаганда також поширює фейк про те, що нібито відправка ексголовкома Залужного у Велику Британію пов'язана з його "оглядинами" на пост президента та високими рейтингами, які лякають чинного президента Зеленського.

 

Як повідомляла "УМ", американський пропагандист Такер Карлсон критично прокоментував слова путіна про денацифікацію України. Мовляв, це найтупіше, що він чув.