Посол України в Польщі: «Зробити все можливе і неможливе» для покарання за знищене зерно

09:53, 26.02.2024
Посол України в Польщі: «Зробити все можливе і неможливе» для  покарання за знищене зерно

Польське варварство на кордоні. (Фото: @OlKubrakov)

 Зробити все можливе, щоб знайти і покарати винних у розсипанні українського зерна закликав польську владу Посол України в Польщі Василь Зварич.

 

Як інформує УМ, про це український дипломат написав у мережі X, реагуючи на черговий випадок розсипання зерна, що мав місце в неділю у Польщі на залізничній колії.

 

“Винуватці такого варварства шкодять не лише Україні, а й Польщі. Звертаємось до польської влади та поліції зробити все можливе та неможливе, щоб знайти та справедливо покарати винних у таких ганебних діях”,- написав Зварич.

 

Як повідомляло агентство, на польській залізничній станції "Котомеж" в ніч на 25 лютого з восьми напіввагонів була розсипана українська агропродукція – пошкоджень зазнали 160 тонн зерна. Це четвертий випадок вандалізму на польских залізничних станціях.

 

Нагадаємо, що 20 лютого польські фермери-протестувальники перекрили залізницю поблизу пункту пропуску «Медика» на кордоні з Україною й висипали зерно з вантажного вагона на колії.

 

23 лютого близько 9:00 у залізничному пункті пропуску «Дорогуськ» невідомі висипали з трьох зерновозів ріпак, який прямував до Німеччини.

 

24 лютого близько 9:00 на польській залізничній станції «Дорогуськ» невідомі пошкодили вантажні вагони з українськими бобами.

 

Президент Володимир Зеленський на пресконференції у межах форуму “Україна. Рік 2024” заявив, що польський уряд може розв'язати проблему стосовно псування українського зерна у прикордонних пунктах.

 

Як повідомляла УМ, українські аграрії привезли розстріляну сільськогосптехніку на кордон із Польщею.