Рідним не віддають: на тілі Навального виявлено синці від судом

14:34, 18.02.2024
Рідним не віддають: на тілі Навального виявлено синці від судом

Тіло Навального спершу перебувало в морзі окружної клінічної лікарні Салехарда.

У морзі окружної клінічної лікарні Салехарда перебуває тіло російського опозиціонера Олексія Навального. Місцеві патологоанатоми поки не проводили розтин, оскільки, ймовірно, чекають на фахівців з Москви.

 

Крім того, на тілі політика виявили синьці.

 

Як інформує УМ, про це 18 лютого із посиланням на власні джерела повідомляє Новая газета Европа.

 

Як пише видання, тіло російського опозиціонера доставили в лікарню ввечері 16 лютого, але розтин поки не провели. Крім того, вхід у морг наразі охороняють правоохоронці. Журналісти припускають, що місцевим патологоанатомам заборонити проводити розтин до прибуття фахівців із Москви.

 

За інформацією Новой газеты, в Салехард із Москви зазвичай прибувають лише два рейси, проте місцевий таксист повідомив журналістам, що ввечері 17 лютого в місцевому аеропорту приземлилися два борти поза розкладом.

 

«Невеликі літаки, на них до нас частенько різні олігархи на полювання прилітають. Перший джет сів близько шостої вечора, його зустрічали машини Слідчого комітету. А другий прилетів години за півтори. Я сам особисто не бачив, хто на ньому прибув, але колеги говорили, що з літака вийшли чоловік вісім, пройшли в будівлю аеропорту. І хтось їх забрав, тому що пасажирами таксі ввечері 17-го лютого були тільки ті, хто прибув рейсовими літаками», — цитує видання працівника місцевої служби таксі.

 

Окружна клінічна лікарня Салехарда.

 

Також на тілі Навального начебто виявили синці, отримані ним за життя. Але не від побоїв, а внаслідок інших дій. «Як співробітник швидкої з доволі великим стажем, можу сказати, що такі ушкодження, як описували їх ті, хто бачив, з’являються від судом — людина б'ється в конвульсіях, її намагаються втримати, а судоми бувають дуже сильними, ось синці й з’являються. А ще говорили, що на грудях у нього теж синяк є. Але такий, який з’являється у зв’язку з непрямим масажем серця», — цитує видання своє джерело у місцевій швидкій.

 

17 лютого команда Олексія Навального заявила, що його тіла немає у морзі Салехарда.

 

Як повідомляла УМ, Олексій Навальний помер у колонії в Ямало-Ненецькому окрузі.