На повністю автоматизоване сортування переходить Укрпошта

10:57, 15.02.2024
На повністю автоматизоване сортування переходить Укрпошта

Укрпошта переходить на повністю автоматизоване сортування.

На повністю автоматизоване сортування переходить Укрпошта: вона відкриває термінал “Київ Правий”, який може обробляти 400 тис. посилок за добу, тобто 5 посилок за секунду.

 

Як інформує УМ, про це 15 лютого повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський у Телеграм.

“Укрпошта багато чого встигла досягнути і до війни, і під час повномасштабного вторгнення. Але залишалась одна річ, за яку нас критикували навіть наші найвідданіші клієнти – це якість та швидкість доставки посилок. Ми, все ж таки, пошта :) Але тепер всі ці жарти та історії про посилки зі швидкістю черепашок підуть у минуле” -, написав Ігор Смілянський.

 

Також вперше за 40 років Укрпошта відкриє інноваційний термінал «Київ Лівий».

 

Подібні термінали також планується відкрити у Львові, Дніпрі, Харкові, Хмельницькому, Одесі та ще в 14-16 інших містах України.

 

 

“І це буде не колись – а протягом наступних … ні, не 2-3 тижнів, проте 3-4 місяців”, - додав Ігор Смілянський.

 

Після відкриття терміналів посилки будуть доставлятися у будь-яке місто України на наступний день, при цьому вартість доставки не зміниться.

 

За словами Смілянського, до повномасштабної війни Укрпошта планувала побудувати 7 автоматизованих терміналів за кредитні кошти, проте тепер запускає понад 20 — за власні, а все обладнання виготовлено українськими виробниками.

 

Як повідомляла УМ, «Тридцятирічна» Укрпошта: «ювілейну» марку присвятили поштовикам.