Грудневий обстріл Сміли: у мікрорайоні Гречківка замінили 70% пошкоджених вікон

14.02.2024
Грудневий обстріл Сміли: у мікрорайоні Гречківка замінили 70% пошкоджених вікон

У пошкоджених будинках мікрорайону Гречківка вставляють вікна. (Фото Черкаської ОВА.)

На Черкащині у Гречківці — мікрорайоні міста Сміла, який у грудні постраждав від прильоту російської ракети, коли загинула людина і було понівечено до сотні будинків у приватному секторі, продовжують працювати монтажники. На 70% уже виконано роботи із заміни вікон.
 
Про це повідомляє Ігор Табурець, голова Черкаської обласної військової адміністрації, який тримає питання відновних робіт на контролі. 
 
«Наразі ми отримали нову партію вікон від наших друзів — благодійного фонду Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF). Це — ще 124 віконні конструкції. Очікуємо найближчим часом на останній транш», — розповідає пан Ігор. 
 
За словами голови Черкаської районної військової адміністрації Валерії Бандурко, у будинках, які пошкодило вибухом від російської ракети, виконано роботи з відновлення дахів та повністю демонтовано 8 ущент поруйнованих будинків.
 
«Зараз на місці, де стояли знищені хати, зачищена територія. Із власниками домовилися про грошове відшкодування. Кожен із них самостійно вирішить, будувати нове житло чи придбати його на «вторинці»,— говорить пані Валерія.