У Байдена відреаували на «жахливі» погрози Трампа

10:54, 11.02.2024
У Байдена відреаували на «жахливі» погрози Трампа

Білий дім дорікає Трампу за те, що він закликав Росію атакувати союзників. (Фото: Julia Nikhinson)

На нещодавні заяви експрезидента США Дональда Трампа, який згадав, як він погрожував "заохотити Росію" напасти на одного з членів НАТО, які не виконують фінансові зобов’язання перед Альянсом – відреагували в Білому домі.

 

Як інформує УМ, про це повідомили заступник прессекретаря Білого дому Ендрю Бейтс, якого цитує Bloomberg.

 

"Заохочення вторгнення в країни наших найближчих союзників з боку кривавих режимів є жахливим і ненормальним – і це ставить під загрозу американську національну безпеку, глобальну стабільність і нашу економіку всередині країни", – підкреслив Бейтс у своїй заяві.

 

Він додав, що за президентства Джо Байдена "НАТО зараз є найбільш життєво важливою організацією, якою вона коли-небудь була".

 

Нагадаємо, що під час мітингу у Південній Кароліні Трамп згадав, як за часів свого президентства погрожував "заохотити Росію" напасти на одного з членів НАТО, які не виконують фінансові зобов’язання перед Альянсом.

 

На початку січня єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон розповів, як Дональд Трамп на посаді президента США заявив європосадовцям, що Штати вийдуть з НАТО і що Європа не має розраховувати на допомогу у разі війни.

 

У відповідь Трамп заявив, що країни НАТО почали витрачати "мільярди і мільярди" доларів на колективну оборону після його погроз.

 

Як повідомляла УМ, Трамп може пожертвувати Україною заради перемоги на виборах.