В районі Києва вражено близько 20 ворожих ракет

09:33, 07.02.2024
В районі Києва вражено близько 20 ворожих ракет

Поліцейські працюють на місцях влучань у Києві та допомагають ліквідовувати наслідки ракетного обстрілу. (facebook.com/UA.National.Police)

Російські терористи завдали вже третього ракетного удару по Києву у 2024 році: українська ППО уразила близько двох десятків ракет над столицею та в районі міста у середу, 7 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба КМВА.

 

"Повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години. Ракети заходили на столицю кількома хвилями з різних напрямків.

 

Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно два десятка ворожих ракет", - йдеться в повідомленні.

 

 

Відомо, що росіяни сьогодні застосували крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території рф.

 

 

За попередніми даними, як повідомив мер Києва Віталій Кличко, внаслідок ракетного удару атаки в Голосіївському районі сталася пожежа у 18-поверховому багатоквартирному житловому будинку, а також на станції технічного обслуговування.

 

Загорілися автівки, пошкоджено електромережі. Попередньо, постраждала одна людина. Екстрені служби ліквідовують загоряння.

 

 

У Дніпровському районі внаслідок ракетного удару постраждало дві людини. Обом медики надали допомогу на місці. Пошкоджено електромережі.

 

Також на лівому березі Києва пошкоджено магістраль теплопостачання. Фахівці зʼясовують масштаби і невідкладно розпочнуть ремонтні роботи.

 
Водночас у Бучанському та Фастівському районах Київщини пошкоджені щонайменше 10 приватних будинків, господарчі споруди та комунікації. 

 

Як повідомляла "УМ", днями командир екіпажу стратегічного бомбардувальника Ту-95, майор Олег Стегачов, який причетний до ракетного тероризму проти українців, був розстріляний невідомими в своєму джипі у російському місті Енгельс.