В «Укрнафті» неспокійно: НАБУ проводить обшуки в приміщені компанії

14:07, 01.02.2024
В «Укрнафті» неспокійно: НАБУ проводить обшуки в приміщені компанії

«Укрнафта» надала всю необхідну інформацію для перевірки Національному антикорупційному бюро України.

Обшук у приміщенні «Укрнафти» проводять співробітники Національного антикорупційного бюро

 

Як інформує УМ, про це 1 лютого повідомили в пресслужбі компанії «Укрнафта» та джерела в правоохоронних органах.

 

«Детективи проводять в «Укрнафті» слідчі дії», - сказав співрозмовник агентства.

 

Як зазначили у пресслужбі компанії, «Укрнафта» надала усі необхідні пояснення та інформацію, необхідну для перевірки.

 

"Всю необхідну інформацію за запитами НАБУ було надано. Компанія впевнена у тому, що перевірка виявить повну відповідність процесів українському законодавству, оскільки неухильно та чітко дотримується усіх правил та вимог у своїй діяльності", - повідомили у пресслужбі компанії.

 

У компанії зазначили, що з початку 2023 року Укрнафта діє як замовник відповідно до закону про публічні закупівлі, і почала у повній мірі застосовувати всі визначені цим законом процедури, в тому числі і використання державної системи закупівель Prozorro.

 

Укрнафта закуповує устаткування для видобутку, нафтосервісу та інтенсифікації, а також обладнання, необхідне для технологічних процесів, впроваджуючи міжнародні стандарти The American Petroleum Institute на заміну застарілим радянським, російським та білоруським галузевим підходам.

 

Як повідомлялося, «Укрнафта» є найбільшою нафтогазовидобувною компанією України, видобуває понад 86 % нафти, 28 % газового конденсату та 16 % газу від загального видобутку вуглеводнів в Україні.

 

Розробляє родовища вуглеводнів на території двох нафтогазоносних ресурсів України, що охоплюють Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Сумську, Чернігівську, Полтавську та Харківську області, 2 571 нафтових та газових свердловин, 563 АЗС у 26 регіонах України.

 

50% + 1 акція компанії належить "Нафтогазу України".

 

5 листопада 2022 року було ухвалене рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам. Цією часткою управляє Міністерство оборони.

 

Як повідомляла УМ, Було ваше – стало наше: «Укрнафта» отримала десятки арештованих російських  АЗС «Татнєфті».