«Золотий» ексголова ВС: за Князєва внесли 18 мільйонів застави

13:47, 31.01.2024
«Золотий» ексголова ВС: за Князєва внесли 18 мільйонів застави

За ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва внесли чималеньку заставу.

За ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва внесли внесли 18,16 млн грн застави.

 

Як інформує УМ, про це 31 січня повідомив ЗМІ поінформоване джерело у антикорупційних правоохоронних органах

 

За словами джерела, заставу за Князєва уже внесли. Наразі триває відповідна процедура і невдовзі він зможе вийти з СІЗО.

 

Напередодні ВАКС продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 29 березня і зменшив розмір застави з 20 мільйонів гривень до 18 мільйонів гривень.

 

Напередодні, 30 січня суд зменшив Князєву розмір застави з 20 млн грн до 18,168 млн грн.

 

До цього йому вже 6 разів зменшували заставу. Попереднього разу, 21 грудня 2023 року, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила розмір застави на 7 млн грн, до 20 млн грн.

 

26 грудня 2023 слідчий суддя ВАКС за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, обмежив стороні захисту строк ознайомлення з матеріалами у справі. Строк для ознайомлення – до 1 березня включно.

 

Нагадаємо, що 15 травня 2023 року під час отримання другого траншу у 450 тисяч доларів США голову Верховного Суду і адвоката було викрито"на гарячому". Наступного ж дня Пленум Верховного суду висловив недовіру Всеволоду Князєву, він втратив посаду голови ВС.

 

ЗМІ повідомляли, що Всеволод Князєв отримував гроші від людей, які діяли в інтересах олігарха Костянтина Жеваго. Пресслужба Жеваго стверджувала, що він не має стосунку до дачі хабара.

 

16 травня 2023 року НАБУ і САП повідомили голові Верховного Суду та адвокату про підозру. 3 серпня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру власнику групи "Фінанси і кредит"Костянтину Жеваго. Розслідування стосовно адвоката виділили в окреме кримінальне провадження.

 

Всеволод Князєв перебуває в СІЗО. Він скаржився, що через арешт всього майна та рахунків він не має коштів навіть на те, щоб оплатити у СІЗО доступ до Інтернету.

 

Як повідомляла УМ, ексголова Верховного Суду Князєв добився зменшення застави на 20 млн грн.