Метробудівці обіцяють «відбудувати» ділянку між «Деміївською» і «Либідською»

14:02, 30.01.2024
Метробудівці обіцяють «відбудувати» ділянку між «Деміївською» і «Либідською»

Відновлення перегінного тунелю між станціями київського метро “Деміївська” та “Либідська”. (Фото: Максим Шкіль / Facebook)

Нову ділянку тунелю замість аварійної збудують між станціями київського метро «Деміївська» і «Либідська». Ремонт планують завершити восени 2024 року.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Максим Шкіль — засновник компанії «Автострада», яка виконує ремонтні роботи в метро, у Фейсбуці.

 

У грудні 2023 року рух потягів між станціями «Деміївська» і «Либідська» припинився через підтоплення і тріщини на блоках оправи тунелю — тоді виник ризик обвалу через порушення геометрії споруди. Компанія вирішила демонтувати аварійну ділянку і побудувати на цьому місці новий монолітний тунель.

 

«Відновлення перегінного тунелю між станціями «Деміївська» і «Либідська» плануємо завершити восени 2024», — заявив Шкіль.

 

Зараз ремонт введуть як усередині, так і зовні. Після перенесення інженерних мереж розпочнеться розробка котловану для демонтажу пошкоджених конструкцій тунелю.

 

Нагадаємо, що 8 грудня 2023 року Київська міська державна адміністрація повідомила про закриття станцій метро «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки». Тоді в КМДА припустили, що ремонт триватиме шість місяців, тобто до літа 2024 року.

 

Уже з 13 грудня стартував човниковий рух «синьою» гілкою метро на ділянці закритих станцій. Тим часом Подільська прокуратура розслідує службову недбалість через підтоплення метрополітену на Оболонсько-Теремківській лінії.

 

Також влітку 2024 року плановий ремонт проведуть на станціях метро «Почайна» і «Тараса Шевченка».

 

Як повідомляла УМ, Повністю перебудують: київський метротунель між «Деміївською» та «Либідською» закриють на роки.