На Сумщині російські диверсанти розстріляли брата і сестру в авто

15:40, 27.01.2024
На Сумщині російські диверсанти розстріляли брата і сестру в авто

Розстріляне росіянами авто на дорозі між двома селами Хотінської громади Сумського району. (Фото Офісу генпрокурора)

Російська диверсійно-розвідувальна група розстріляла двох цивільних, які пересувалися на авто в межах Хотінської громади Сумського району вранці 27 січня.

 

54-річний чоловік-водій та його 68-річна сестра загинули на місці.

 

Як інформує Україна молода, про військовий злочин росіян повідомляє Офіс генпрокурора в суботу.

 

«За даними слідства, вранці 27 січня 2024 окупанти обстріляли транспортний засіб із цивільними, які їхали дорогою між двома селами Хотінської громади Сумського району. 54-річний чоловік, який був за кермом, та його 68-річна сестра загинули», - йдеться у повідомленні.

 

В Офісі генпрокурора зазначили, що розпочато досудове розслідування розстрілу цивільних за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

 

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями фіксують наслідки обстрілу. Досудове розслідування здійснюється УСБУ в Сумській області.

 

Водночас, як повідомляє Сумська ОВА будинок загиблих розташований у селі Андріївка, у 5-кілометровій прикордонній зоні.

 

«Вкотре звертаюсь до жителів 5-кілометрової зони з проханням про евакуацію. Цей процес вже триває не перший місяць, допомога надається на кожному етапі. Російські терористи продовжують вбивати мирне населення. Евакуювавшись з небезпечних територій ви збережете своє життя», - закликав начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

 

Як повідомляла «УМ», в Сухопутних військах ЗСУ наголошують, що наразі загрози нового наступу російських окупантів на Харків немає.