«Зоряні війни»: Британія вперше випробувала новітню лазерну зброю, фото

15:19, 19.01.2024
«Зоряні війни»: Британія вперше випробувала новітню лазерну зброю, фото

Удосконалений військовий лазер майбутнього першим досяг Великобританії. (Фото: сайт Міноборони Великобританії.)

У Великій Британії заявили про перше успішне випробування лазерної зброї проти повітряних цілей.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Міноборони країни.

 

Так, система лазерної зброї спрямованої енергії (LDEW) DragonFire вперше здійснила потужний постріл з лазерної зброї по повітряних цілях на полігоні у Шотландії.

 

У британському міністерстві зазначили, що дальність дії зброї DragonFire засекречено, але це "зброя прямої видимості і може уражати будь-яку видиму ціль".

 

Лазерна зброя працює з точністю, еквівалентною влученню в монету номіналом 1 фунт стерлінгів з відстані 1000 метрів.

 

 

"Зброя зі спрямованою лазерною енергією може вражати цілі зі швидкістю світла і використовувати інтенсивний промінь світла для того, щоб прорізати ціль, що призводить до руйнування конструкції або до більш вражаючих результатів, якщо боєголовка потрапляє в ціль.

 

Постріл протягом 10 секунд за вартістю еквівалентний використанню звичайного обігрівача протягом години. Тому він має потенціал стати довгостроковою дешевою альтернативою певним завданням, які нині виконують ракети. Вартість експлуатації лазера зазвичай не перевищує 10 фунтів стерлінгів за постріл",- йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що система озброєння DragonFire є результатом спільних інвестицій Міністерства оборони та промисловості у розмірі 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

 

Як повідомляла УМ, Фонд U-Hero та його головний спонсор Никита Ізмайлов отримали подяку від ТрО за лазерні тири.