Міноборони закликає членів НАТО посилювати співпрацю в оборонних інноваціях

10:41, 16.01.2024
Міноборони закликає членів НАТО посилювати співпрацю в оборонних інноваціях

У Міноборони України закликали країни НАТО посилювати співпрацю в оборонних інноваціях.

Уряди країн НАТО Міністерство оборони України закликало посилювати співпрацю в оборонних інноваціях.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Міноборони у Телеграм.

 

Як зазначається, заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко взяла участь у засіданні Комітету з інновацій та гібридних загроз у штаб-квартирі НАТО в межах діяльності Ради Україна-НАТО. Вона ознайомила учасників Комітету з пріоритетами Міністерства у сфері інновацій та кіберзахисту. Окремо звернула увагу на технології, яких потребує Україна, щоб змінити "правила гри" на полі бою.

 

"Ми закликаємо інженерні спільноти та уряди посилювати співпрацю у розвитку спроможностей у сфері оборонних інновацій – наприклад, оптичних систем наведення або розумних самонавідних боєприпасів для наших БПЛА. Ми закликаємо галузь, інженерні спільноти та уряди посилювати співпрацю як у розвитку можливостей у цих сферах, так і в оцінці перспективних технологій. Нам потрібно разом трансформуватися, щоб забезпечити відповідність спроможностей наших Сил оборони вимогам сучасного поля бою", – наголосила Черногоренко.

 

Окремо заступниця згадала про ІТ-коаліцію, коаліцію дронів та РЕБ і запросила країни-учасниці Комітету доєднатися до цих ініціатив. Міністерство оборони України готове зробити свій внесок у розробку Дорожньої карти Україна-НАТО зі співробітництва у сфері інновацій.

 

"Міністерство оборони зацікавлене у проведенні спільного інноваційного заходу Україна-НАТО із залученням екосистем України та Альянсу. Така подія налагодить зв’язки між Україною та нашими партнерами й призведе до спільного розвитку спроможностей, обміну досвідом або відкриття доступу до нових технологій для наших Сил оборони", – підсумувала Черногоренко

 

Як повідомляла УМ, НАТО, як смерті, боїться дати росії по зубах.