ЗСУ не підтверджують використання росією балістики із КНДР

11:35, 05.01.2024
ЗСУ не підтверджують використання росією балістики із КНДР

Лише експертиза дасть точну відповідь чи кинута росією на Україну балістика - північнокорейського походження.

Повітряні сили ЗСУ поки що не підтверджують використання росією балістичних ракет із Північної Кореї.

 

Як інформує УМ, про це 5 січня речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону.

 

Наразі фахівці вивчають уламки, але на це потрібен час. Наприклад, щоб встановити, чим били — «Іскандером» чи С-300, потрібно кілька днів, зауважив він, оскільки ракети розлітаються на маленькі фрагменти.

 

«Заява відповідна від Сполучених Штатів була. Тому, вивчати будуть фахівці певні якісь уламки й тоді вже можна буде казати, чи є такий факт або немає. Поки що не можу цього підтвердити», — сказав речник.

 

Ігнат також заявив, що багато озброєння у КНДР радянське або ідентичне російському, як і Іранське, тому збивати ракети їх виробництва можна. «Тому очікувати чогось новішого навряд чи варто. Від того ж таки «Іскандера», можливо, відрізняється чимось, але не надто», — додав він.

 

4 січня західні медіа написали, що росія отримала партію балістичних ракет з КНДР (калька десятків) і пускові установки до них. Також вони писали, що до такої ж угоди Москва близька з Іраном.

 

У той же день США офіційно заявили, що росія має балістичні ракети малої дальності від КНДР і запускала їх по Україні — першу 30 грудня 2023 року (впала на Запоріжжі) і низку інших 2 січня під час масованої ракетної атаки. Якщо брати до уваги заяву про ракети малої дальності, то, скоріше за все, йдеться про балістичні ракети KN-23 — вони ж «Хвасон-11Ga».

 

Через це США на 10 січня збирають засідання Радбезу ООН і готують нові санкції.

 

Як повідомляла УМ, Ціна варварства: рф викинула сотні мільйонів доларів на масовану атаку.