Удар по готелю Харкова: ГУР спростувала брехню Міноборони рф

12:26, 31.12.2023
Удар по готелю Харкова: ГУР спростувала брехню Міноборони рф

У РФ цинічно виправдали удар по готелю у Харкові нібито ліквідацією організаторів "теракту" у Бєлгороді.

При обстрілі Харкова 31 грудня, як заявило російське Міноборони, "було знищено представників ГУР МОУ і ЗСУ, які брали участь у плануванні та виконанні атаки на Бєлгород". В українській розвідці назвали ці заяви хворобливою маячнею терористичного режиму.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 31 грудня російське МО в Telegram й спростував представник ГУР МОУ Андрій Юсов.

 

Міноборони Російської Федерації, яка щодня вбиває мирних мешканців України звинуватило ЗСУ у завданні удару з використанням реактивних систем залпового вогню по місту Бєлгород, "унаслідок якого загинули мирні жителі, зокрема діти".

 

Сказано, що у відповідь збройні сили РФ "уразили центри ухвалення рішень і військові об'єкти в місті Харків".

 

Зокрема, стверджується, що "ракетним ударом по колишньому готельному комплексу "Харків Палас" знищено представників ГУР і ЗСУ, які брали безпосередню участь у плануванні та виконанні теракту в Бєлгороді".

 

"Ударами високоточних ракет по будівлі служби безпеки України в Харківській області та пункту тимчасової дислокації націоналістичного формування "Правий сектор" ліквідовано представників рухомого складу СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу "Кракен", які безпосередньо здійснювали підготовку диверсій на російській території", - сказано в брехливому  повідомлені МО рф.

 

У свою чергу Юсова заявив: "Стосовно чергової маячні від так званого Міністерства оборони держави-агресора можемо повідомити, що під час чергового терористичного акту РФ і ракетного удару вчора по Харкову жоден співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони, відповідно як і жоден боєць спецпідрозділу ГУР МО "Кракен", не постраждав.

 

В той же час агресор вчергове вдарив по цивільному, і аж ніяк не військовому об'єкту. Це постійна практика РФ і її терористичних ракетних ударів, які спрямовані саме проти ціивільної інфраструктури і мирних мешканців. Усі інші заяви про уявні "ураження" представників ГУР МОУ – чергова хвороблива фантазія людей, що живуть у паралельній реальності та ведуть геноцидну війну проти України, за що безумовно будуть покарані".

 

Як повідомляла УМ, передноворічне «привітання»: рашисти атакували Україну 49 «Шахедами».