15 років буцегарні отримали очільник «ДНР» Денис Пушилін та киянин-колаборант, фото

14:43, 27.12.2023
15 років буцегарні отримали очільник «ДНР» Денис Пушилін та киянин-колаборант, фото

Дениса Пушиліна заочно засуджено до максимального покарання – 15 років ув’язнення. (Фото: Фейсбук Донецька обласна прокуратура)

Очільника незаконного збройного формування "ДНР" Дениса Пушиліна заочно засуджено до 15 років за ґратами.

 

Як інформує УМ, про це повідомила27 грудня  Донецька обласна прокуратура у Фейсбуці..

 

"За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок громадянину України за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність.

 

Його заочно засуджено до максимального покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 15 років й конфіскацією майна", - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Як зазначають у прокуратурі, у вересні 2022 року очільник незаконно створеної на території Донеччини "республіки" Денис Пушилін скликав та провів позачергове засідання фейкової ради "ДНР".

 

На зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон "про референдум ДНР з питання входження до складу РФ". У подальшому ватажок неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до РФ, тобто закликав до захоплення росією території України.

 

Зрештою, на підставі підписаного "головою" нікчемного акту на тимчасово окупованих територіях в присутності озброєних військових РФ проведено незаконне "народне волевиявлення".

 

30 вересня 2022 року засуджений підписав із президентом держави-агресора "договір" про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб’єкта.

 

24 лютого 2022 року, під приводом захисту "ДНР" від "київського режиму", армія РФ розпочала так звану "спецоперацію". У ході повномасштабного вторгнення в Україну порушено її суверенітет, знищено десятки населених пунктів й по теперішній час тривають вбивства та терор мирного населення.

 

15 років тюрми також отримав за держзражу житель Києва, який передавав російській ФСБ дані про військові об’єкти Збройних сил України.

 

Про це 27 грудня повідомили Київська обласна прокуратура та Служба безпеки України.

 

СБУ повідомило, що чоловіка разом із спільником затримали у вересні 2022 року.

 

Тоді, як повідомляє Служба безпеки, серед пріоритетних цілей ворога були можливі місця дислокації підрозділів ЗСУ та Національної гвардії у Києві. Також окупантів цікавив технічний стан столичних енергооб’єктів, зокрема теплових електростанцій, по яких агресор планував скоригувати ракетні або дронові атаки.

 

46-річного киянина у серпні 2022 року дистанційно завербував кадровий співробітник управління ФСБ по Ростовській області. Його спільником був 39-річний мешканець столиці, що конспірувався під псевдонімом "Нарік".

 

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав російський агент, який готував у Києві повітряні удари по ЗСУ та Нацгвардії

 

Прокурори довели, що чоловік добровільно погодився на пропозицію спецслужб РФ. Як повідомляє прокуратура, його спільник здійснював фото та відеофіксацію військових об’єктів. Відзнятий матеріал він відправляв засудженому, той, у свою чергу – ворожим спецслужбам. За це він отримував гроші.

 

Чоловіка визнано винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України) та  засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі він перебуває під вартою.

 

Прокуратура наголошує, що раніше суд визнав винним його спільника у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та призначив йому покарання – 8 років 1 місяць позбавлення волі.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки нейтралізувала агентурну мережу фсб, що коригувала повітряні удари окупантів по військовій та цивільній інфраструктурі Запоріжжя.