Знищено п’ять літаків рф: у Повітряних силах розповіли про причини успіху

20:25, 25.12.2023
Знищено п’ять літаків рф: у Повітряних силах розповіли про причини успіху

Ворожі Су-34 регулярно збиває українська ППО. (Фото з відкритих джерел)

Українські Повітряні сили  змогли збити одразу п'ять ворожих літаків рф за кілька останніх днів завдяки поєднанню низки чинників.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі 24 каналу в понеділок.

 

За його словами, по-перше, росіяни останнім часом досить близько підлітають до лінії бойового зіткнення. Вони роблять це, щоб мати можливість атакувати оборону українських військових - скинути керовану авіабомбу (КАБ) масою 500 кілограмів.

 

«Дуже хочеться російському військовому керівництву завдавати цих ударів на більшу відстань, ніж глибина 20 кілометрів, хочуть якнайдалі діставати в наші тили. Ну і дають завдання пілотам трохи ближче підлітали, можливий такий варіант. Пілоти повинні виконувати, тому потрапляють у такі неприємні ситуації, коли їх збивають», – каже пан Ігнат.

 

По-друге, Україна зараз має в своєму розпорядженні об'ємний арсенал сучасної зброї, яка здатна бити на більші відстані, ніж старі радянські системи.

 

«Ми говоримо про 5 бортів, і нещодавно ще Су-24М збили на Одеському напрямі. Дуже нахабно та близько підлетів до берегової лінії, тому було знищено, і це навіть визнали росіяни», – резюмував Ігнат.

 

Він додав, що такий «літакопад» під рубрикою "Вечного полета, братья" веде командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у своєму телеграм-каналі. Воєначальник любить трішечки підняти настрій українцям збитими літаками та знищеними російськими льотчиками.

 

У Командуванні Повітряних сил зазначають, що Україні потрібно більше далекобійних систем, а також досягнути повітряного паритету завдяки F-16. Коли винищувачі прибудуть до нашої держави, вони доповнять повітряний щит і тоді окупанти перестануть тероризувати українців КАБами та іншим озброєнням.

 

Як повідомляла «УМ», 22 грудня українські захисники знищили три російські літаки Су-34 на південному напрямку.

 

А за минулу добу Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та Су-30.