До війська щоденно в рф мобілізовують до 1200 бійців – ГУР

09:45, 22.12.2023
До війська щоденно в рф мобілізовують до 1200 бійців – ГУР

Росія готується до продовження великої війни та масштабної мобілізації.

Щодня до війська в російську армію призивають 1000-1200 осіб. Рівень невдоволення примусовою мобілізацією при цьому зріс майже до 70%.

 

Як інформує УМ, про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив під час дискусії на заході "Україна та світ попереду 2024"  повідомили у ГУР МО в Телеграм.

 

"За різними підрахунками, кожного дня РФ здатна призивати до своїх збройних сил шляхом мобілізації та рекрутування близько 1000-1200 осіб. Це щоденно", - сказав Скібіцький.

 

Більшість цих новобранців росіяни відправляють на фронт для поповнення втрат, яких держава-агресор зазнає у війні проти України.

 

"Загалом Росія намагається підтримувати рівень укомплектованості свого угруповання, бойових частин, які перебувають на лінії зіткнення, на рівні 92-95%, щоб зберігати темп наступу", - зазначив представник ГУР МО.

 

За словами Скібіцького, в Росії зростає невдоволення мобілізацією. Якщо на початку року проти примусового призову до армії виступали близько 60% росіян, то станом на грудень 2023-го цей показник зріс до 69%.

 

"Це ще не є ознакою того, що будуть протести, але такі настрої в російському суспільстві вже є", - пояснив Скібіцький.

 

Як повідомляла УМ, Рекрутинг та мобілізація: у Міноборони роз'яснили різницю.